ROMÂNIA RECICLEAZĂ

SNRB și Asociația Environ organizeză în perioada 15 aprilie – 30 iunie 2019, a treia ediție a campaniei naționale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate, ,,România Reciclează”, un proiect derulat în parteneriat cu autoritățile locale. 

În program pot participa municipii, orașe, localități mari și mici! Înscrierile se fac prin e-mail, pe adresa office@environ.ro sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000

Campania dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participanților. Promovarea colectării separate și reciclării deșeurilor la nivelul fiecărei localități are în primul rând un puternic caracter de reponsabilitate socială și simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificației la predarea deșeurilor.


Pe perioada derulării campaniei, cetățenii care vor preda deșeuri electrice sau baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu un tichet cadou, conform regulamentului. Pentru preluarea deșeurilor electrice voluminoase, participanții pot solicita ridicarea de la domiciliu la serviciul de Call Center 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa  office@environ.ro

În conformitate cu angajamentele luate, România trebuie să atingă o rată de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor și acumulatorilor portabili uzați de 45%. Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnați. Primăriile interesate să se implice în campania ,,România Reciclează” se pot înscrie pe adresa pe adresa office@environ.ro.

Regulament și notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal