Baterel si Lumea Non-E

Baterel si Lumea Non-E este o campanie initiata in 2011 de Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB), sub Inaltul Patronaj al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Ministerul Educatiei Nationale si cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si Garzii Nationale de Mediu.


Ne-am angajat sa cream schimbare in comunitatile in care ne implicam si am inteles ca educatia este un pilon esential pe care sa ne bazam. Cei mici, in formare, adera mai usor la comportamente pozitive fata de mediul inconjurator si pastreaza aceste comportamente pe tot parcursul vietii. 

Investitia in educatia tinerelor generatii este de departe cea mai sustenabila alegere!  

Cei mici sunt cei mai usor de modelat si mai receptivi la acest gen de informatii si de cele mai multe ori, ei nu doar ca vor deveni adulti resposabili si implicati activi in proiecte de protectia mediului, ci vor actiona si ca vectori de multiplicare a mesajului ecologic in randul familiilor si al prietenilor. 

,,Baterel si Lumea Non-E” este cea mai complexa campanie de educatie ecologica din Romania, fiind singurul program care imbina perfect componenta didactica cu cea practica si digitala, participantii beneficiind atat de un ghid pentru profesori si o carte pentru copii, dar si de lectii demonstrative, activitati practice si vizite in statiile de reciclare.

,,BATEREL SI LUMEA NON-E” A FOST IMPLEMENTAT IN PESTE 1200 DE SCOLI, GRADINITE SI LICEE.


In cadrul proiectului, intreaga comunitate de elevi si profesori se implica intr-o serie de activitati: cursuri de protectie a mediului, actiuni de voluntariat, concursuri de colectare selectiva a echipamentelor electrice si a bateriilor uzate, dar si activitati eco-creative prin realizarea de colaje, benzi desenate, scenete de teatru sau experimente stiintifice.

Accesand Magazinul Baterel, copiii isi pot alege premiile dintr-o gama variata de rechizite: de la simple instrumente de scris, agende, articole pentru activitati artistice, caiete, creioane colorate, penare pana la accesorii de birou, ghiozdane sau jucarii.

                                                       www.magazinbaterel.ro