Obligatii distribuitori

Distribuitorii de baterii si acumulatori (producatori, vanzatori en gros, puncte de vanzare, toti cei care comercializeaza baterii simple sau incorporate in aparatura electrica si electronica) au obligatia legala de a prelua in mod gratuit bateriile si acumulatorii uzati, aduse in punctele de colectare de catre consumatori si de a le preda ulterior catre un sistem organizat, precum SNRB (conform HG nr.1132/2008).

Distribuitorilor le revine obligatia de a informa in mod vizibil utilizatorii finali cu privire la posibilitatea de a se debarasa de deseurile de baterii si acumulatori portabili la punctele de vanzare a acestora, in mod gratuit si fara a fi conditionati de achizitionarea unei baterii sau acumulator nou.

Bateriile si acumulatorii portabili uzati sunt acceptati in punctul de vanzare:

  •  De la toata populatia
  •  Pe toata perioada programului de lucru
  •  Indiferent de producatorul original al bateriilor si data punerii pe piata

Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB)
 pune la dispozitia membrilor sai contractuali, dar si partenerilor care solicita acest lucru, infrastructura de colectare gratuita si personalizata, asociata unui serviciu regulat de colectare a deseurilor.

 

  cutie reciclare 1cutie reciclare 3suport baterii 1


Punctele de colectare dotate cu infrastructura de colectare selectiva a bateriilor si acumulatorilor portabili uzati sunt inregistrate in Harta Reciclarii!
IMPLICATI-VA IN RECICLARE!