Stiri

 • Începând din mai, clienții magazinelor Pegas pot recicla bateriile uzate la bike shop-uri
  Începând din mai, clienții magazinelor Pegas pot recicla bateriile uzate la bike shop-uri
  Partizanii mișcării de reciclare primesc 4 baterii noi la fiecare 20 de baterii uzate predate și pot câștiga un Pegas Partizan
 • EERA: Bateriile cu energie înaltă expun reciclatorii la riscuri de incendii grave
  EERA: Bateriile cu energie înaltă expun reciclatorii la riscuri de incendii grave

  Asociația Europeană a Reciclatorilor de Electronice (EERA) solicită tuturor părților interesate să aplice normele ADR (Acordul european referitor la transportul internațional rutier al mărfurilor periculoase)  pentru a colecta și transporta în siguranță deșeurile de echipamente electrice și electronice și a bateriile.

 • Reteaua LaDoiPasi si Asociatia SNRB extind programul de reciclare a bateriilor in peste 500 de magazine din Romania
  Reteaua LaDoiPasi si Asociatia SNRB extind programul de reciclare a bateriilor in peste 500 de magazine din Romania

  Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și lanțul de magazine LaDoiPași, programul de franciză dezvoltat de către METRO Cash&Carry România, au extins parteneriatul de colectare a bateriilor uzate la nivel național. Începând cu luna aprilie, peste 500 de magazine vor fi dotate cu infrastructură specială pentru colectarea bateriilor și acumulatorilor uzați, unde clienții vor putea preda gratuit aceste deșeuri spre reciclare.

 • Realitate vs target – un studiu privind cantitățile de baterii colectate în 2017 la nivel european
  Realitate vs target – un studiu privind cantitățile de baterii colectate în 2017 la nivel european

  Odată cu adoptarea Directivei pe 2006/66 /CE, colectarea bateriilor portabile și reîncărcabile a devenit obligatorie pentru statele din Uniunea Europeană, conform acestor rate de colectare: 25%  în 2012, respectiv 45% începând cu 2016.

 • „Baterel” readuce educația ecologică în școlile din România
  „Baterel” readuce educația ecologică în școlile din România

  Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) lansează, pentru al optulea an consecutiv, o nouă ediție a campaniei naționale de educație ecologică, „Baterel și Lumea Non-E” programul care a pus bazele reciclării și economiei circulare pentru 30.000 de elevi din 1200 de școli din România.

 • 1.000.000 de baterii uzate colectate în campania „Privește Partea Pozitivă”
  1.000.000 de baterii uzate colectate în campania „Privește Partea Pozitivă”

  Peste 20.000 Kg de baterii uzate au fost predate în punctele de colectare din magazinele din România în ultimul an, în cadrul campaniei „Privește Partea Pozitivă” organizată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB). De la începutul anului și până în prezent, 30.000 de români s-au implicat în program, predând în cele 550 de magazine partenere din țară, peste 1 milion baterii uzate.

 • „UNDE RECICLĂM” - PRIMA HARTĂ INTERACTIVĂ A RECICLĂRII, DISPONIBILĂ ÎNTR-O NOUĂ VERSIUNE
  „UNDE RECICLĂM” - PRIMA HARTĂ INTERACTIVĂ A RECICLĂRII, DISPONIBILĂ ÎNTR-O NOUĂ VERSIUNE

  Începând de sâmbătă, 13 octombrie, utilizatorii de smartphone au la dispoziție un nou instrument de reciclare: ,,Unde Reciclăm”, harta interactivă care integrează punctele naționale de colectare a bateriilor uzate și deșeurilor electrice. Toți cei care s-au întrebat vreodată ,,Unde reciclez bateriile uzate?” sau ,,Unde reciclez televizorul vechi?” pot găsi acum răspuns în aplicația pentru smartphone și tabletă, „Unde reciclăm”, colectarea selectivă a deșeurilor în locuri special amenajate devenind astfel o soluție la îndemâna oricui.

 • Reciclarea este cea mai bună resursă pentru electromobilitate
  Reciclarea este cea mai bună resursă pentru electromobilitate

  Reciclare ecologică a bateriilor litiu-ion este posibilă , materiile prime rezultate contribuie la reducerea cerințelor privind resursele folosite in domeniul electromobilitatii. Acestea sunt rezultatele UMP finanțate de proiectul "EcoBatRec", despre care a vorbit astazi Ministrul Mediului al Republicii Federale Germania Svenja Schulze, ca parte a călătoriei sale de vară la Krefeld. Acolo, compania de dimensiuni medii Accurec are sprijinul BMU (Ministerului Mediului) și RWTH Aachen in dezvoltarea unei proceduri inovatoare pentru reciclarea bateriilor de tractiune.

 • 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului
  5 iunie, Ziua Mondială a Mediului

  5 iunie este Ziua Mondială a Mediului, India fiind gazdă a evenimentului principal, iar tema aleasă pentru acest an este “Beat Plastic Pollution”.

 • Guvernul Romaniei se implica activ in criza din domeniul deseurilor
  Guvernul Romaniei se implica activ in criza din domeniul deseurilor

  Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministru al Mediului, și viceprim-ministrul Marcel Ciolacu au avut vineri, 3 noiembrie, o consultare, la Palatul Victoria, cu reprezentanții mai multor producători și importatori de ambalaje și produse ambalate, pe tema soluțiilor de implementare a unui sistem funcțional și eficient de management al deșeurilor reciclabile. La întâlnire a participat și Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.