Stiri

 • 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului
  5 iunie, Ziua Mondială a Mediului

  5 iunie este Ziua Mondială a Mediului, India fiind gazdă a evenimentului principal, iar tema aleasă pentru acest an este “Beat Plastic Pollution”.

 • Guvernul Romaniei se implica activ in criza din domeniul deseurilor
  Guvernul Romaniei se implica activ in criza din domeniul deseurilor

  Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministru al Mediului, și viceprim-ministrul Marcel Ciolacu au avut vineri, 3 noiembrie, o consultare, la Palatul Victoria, cu reprezentanții mai multor producători și importatori de ambalaje și produse ambalate, pe tema soluțiilor de implementare a unui sistem funcțional și eficient de management al deșeurilor reciclabile. La întâlnire a participat și Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

 • Școlile din România iau startul la reciclare
  Școlile din România iau startul la reciclare

  Pentru al șaptelea an consecutiv, Asociația Environ a lansat la jumătatea lunii septembrie, o nouă ediție a campaniei naționale de educație ecologică și stimulare a colectării selective, Baterel și Lumea Non-E, un proiect ambițios care își propune să determine implicarea activă a elevilor din România, promovând conceptele de reciclare, economie circulară, dezvoltare durabilă și eficiența resurselor.

 • Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe
  Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe

  Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, a discutat despre mai multe situaţii alarmante din ţara noastră, printre acestea numărându-se şi subiectul deşeurilor. Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe, susține comisarul.

 • Energy Boutique revine la Bike Fest in 2-3 septembrie!
  Energy Boutique revine la Bike Fest in 2-3 septembrie!

  Energy Boutique la BikeFest - Sistemul National de Reciclare a Bateriilor aduce Energy Boutique, locul in care iti vei putea incarca telefonul, in care poti afla informatii despre reciclarea bateriilor uzate, si, in plus, pe 2 si 3 septembrie, se va premia colectarea bateriilor uzate dupa cum urmeaza: 30 x  set imbus multifunctional 8in1 – pentru 10 kg baterii;20 x pompa de bicicleta – pentru 20 kg baterii; 5  casca bicicleta – pentru 50 kg baterii uzate;1 x ciclocomputer cu GPS pentru 100 kg baterii; la fiecare 20 baterii uzate, 4 baterii noi

 • Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Noul sistem privind plata defalcata a TVA va genera dificultati majore de flux de numerar
  Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Noul sistem privind plata defalcata a TVA va genera dificultati majore de flux de numerar

  "Noul sistem privind plata defalcata a TVA, in primul rand va genera dificultati majore de flux de numerar, cu consecinta necesitatii atragerii unor noi surse de finantare, sau in cazuri nefericite, chiar cu intrarea in insolventa a agentilor economici onesti", se arata intr-un comunicat transmis joi de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, organizatie care reuneste cei mai mari  investitori romani si straini. In plus,precizeaza comunicatul, odata cu aplicarea sistemului se intentioneaza aplicarea unor sanctiuni considerabile (amenzi in valoare de 10% - 50% din valoarea TVA nevirata in contul furnizorului / prestatorului), chiar si in situatia unor plati facute din greseala in alte conturi decat conturile dedicate de TVA.

 • WWF: Resursele Pamantului s-au epuizat pe data de 2 august
  WWF: Resursele Pamantului s-au epuizat pe data de 2 august

  2 August 2017 a fost ziua în care am consumat deja întreg bugetul oferit de natura înconjurătoare. Astfel, în mai puțin de opt luni, am epuizat resursele pe care Terra ni le pune la dispoziție pentru întregul an. Ziua în care se termină resursele generate de Pământ, Earth Overshoot Day (EOD), marchează data când solicitările umanității depășesc capacitatea de regenerare a Pământului în acel an.

 • Școlile participante în campania Baterel – campioane la reciclare
  Școlile participante în campania Baterel – campioane la reciclare

  Baterel și Lumea Non-E este o campanie inițiată în 2011 de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), sub Înaltul Patronaj al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul Primăriei Municipiului București și Gărzii Naționale de Mediu.

 • Comisia Europeană avertizează România în privința monitorizării calității aerului
  Comisia Europeană avertizează România în privința monitorizării calității aerului

  Poluarea atmosferică reprezintă un risc important pentru sănătatea publică, provocând mai mult de 25.000 de decese premature pe an în acest stat membru. Acest prim avertisment include rețeaua de monitorizare a unei game largi de zone și aglomerări, precum și toți principalii poluanți, inclusiv dioxidul de sulf, dioxidul de azot și oxizii de azot, pulberile în suspensie, plumbul, benzenul, monoxidul de carbon și ozonul, arsenul, cadmiul, mercurul, nichelul și hidrocarburile aromatice policiclice”, se arată în comunicarea Comisiei Europene.

  Potrivit reprezentănților CE, monitorizare adecvată este o cerință fundamentală pentru verificarea conformității cu diferitele standarde ale UE în ceea ce privește calitatea aerului. Legislația UE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa le impune statelor membre să evalueze calitatea aerului pe întreg teritoriul lor și să ia măsuri pentru a limita expunerea cetățenilor la poluanți.

  ,,România nu a reușit să creeze o rețea de monitorizare care să respecte standardele și cerințele UE în vederea evaluării eficiente și a îmbunătățirii calității aerului”, se mai arată în comunicarea CE.

  Peste 80% din populația lumii trăiește în locuri afectate de poluare ușoară, potrivit unui studiu publicat anul trecut în revista științifică „Science Advances”. Și OMS avertizează asupra pericolului. Specialiștii estimau într-un studiu de anul trecut că, în ultimii 5 ani, poluarea atmosferică a crescut cu 8% la nivel global, miliarde de oameni fiind expuși la niveluri de poluare ale aerului peste limitele admise.

  În 2016, față de anul precedent, România a înregistrat o scădere cu 1,4% a nivelului de emisii de CO2, provenit din arderea combustibililor fosili, potrivit estimărilor furnizate de Eurostat.

  Potrivit International Energy Agency, la nivel global, în 2016, emisiile de dioxid de carbon au stagnat pentru al treilea an consecutiv, în condițiile în care economia globală a crescut.

  Sursa: Green Report

 • Energy Boutique vine la StreetDelivery Bucuresti!
  Energy Boutique vine la StreetDelivery Bucuresti!

  Proiectul Energy Boutique revine in weekend-ul 9 -11 iunie la Street Delivery Bucuresti!

  Va asteptam la rulota magenta de vineri pana duminica intre orele 14 - 22 sa va incarcati bateriile! Pentru fiecare 20 baterii uzate predate, primiti inapoi 4 baterii noi,iar daca raspundeti corect la cateva intrebari simple despre reciclare, puteti castiga si alte premii instant! In plus, va puteti incarca gratuit bateria smartphone-ului!

  Street Delivery este un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile orașelor din România (și Republica Moldova, curând).

  ► Ce facem? Eliberăm câte o stradă de sub dominația automobilelor și o redăm pietonilor, care o mobilează cu idei pentru un oraș mai bun.

  ► Misiunea noastră? Să creăm colaborativ o experiență citadină prin care să demonstrăm cum ar putea funcționa un oraș pentru oameni, nu doar pentru mașini.

  ► De ce? Fiindcă ține și de noi să creăm un habitat mai plăcut, mai deștept, sustenabil. Un oraș pentru cei care-i dau viață, în care pietonii să aibă prioritate.