Stiri

 • „Baterel” readuce educația ecologică în școlile din România
  „Baterel” readuce educația ecologică în școlile din România

  Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) lansează, pentru al optulea an consecutiv, o nouă ediție a campaniei naționale de educație ecologică, „Baterel și Lumea Non-E” programul care a pus bazele reciclării și economiei circulare pentru 30.000 de elevi din 1200 de școli din România.

 • 1.000.000 de baterii uzate colectate în campania „Privește Partea Pozitivă”
  1.000.000 de baterii uzate colectate în campania „Privește Partea Pozitivă”

  Peste 20.000 Kg de baterii uzate au fost predate în punctele de colectare din magazinele din România în ultimul an, în cadrul campaniei „Privește Partea Pozitivă” organizată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB). De la începutul anului și până în prezent, 30.000 de români s-au implicat în program, predând în cele 550 de magazine partenere din țară, peste 1 milion baterii uzate.

 • „UNDE RECICLĂM” - PRIMA HARTĂ INTERACTIVĂ A RECICLĂRII, DISPONIBILĂ ÎNTR-O NOUĂ VERSIUNE
  „UNDE RECICLĂM” - PRIMA HARTĂ INTERACTIVĂ A RECICLĂRII, DISPONIBILĂ ÎNTR-O NOUĂ VERSIUNE

  Începând de sâmbătă, 13 octombrie, utilizatorii de smartphone au la dispoziție un nou instrument de reciclare: ,,Unde Reciclăm”, harta interactivă care integrează punctele naționale de colectare a bateriilor uzate și deșeurilor electrice. Toți cei care s-au întrebat vreodată ,,Unde reciclez bateriile uzate?” sau ,,Unde reciclez televizorul vechi?” pot găsi acum răspuns în aplicația pentru smartphone și tabletă, „Unde reciclăm”, colectarea selectivă a deșeurilor în locuri special amenajate devenind astfel o soluție la îndemâna oricui.

 • Reciclarea este cea mai bună resursă pentru electromobilitate
  Reciclarea este cea mai bună resursă pentru electromobilitate

  Reciclare ecologică a bateriilor litiu-ion este posibilă , materiile prime rezultate contribuie la reducerea cerințelor privind resursele folosite in domeniul electromobilitatii. Acestea sunt rezultatele UMP finanțate de proiectul "EcoBatRec", despre care a vorbit astazi Ministrul Mediului al Republicii Federale Germania Svenja Schulze, ca parte a călătoriei sale de vară la Krefeld. Acolo, compania de dimensiuni medii Accurec are sprijinul BMU (Ministerului Mediului) și RWTH Aachen in dezvoltarea unei proceduri inovatoare pentru reciclarea bateriilor de tractiune.

 • 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului
  5 iunie, Ziua Mondială a Mediului

  5 iunie este Ziua Mondială a Mediului, India fiind gazdă a evenimentului principal, iar tema aleasă pentru acest an este “Beat Plastic Pollution”.

 • Guvernul Romaniei se implica activ in criza din domeniul deseurilor
  Guvernul Romaniei se implica activ in criza din domeniul deseurilor

  Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministru al Mediului, și viceprim-ministrul Marcel Ciolacu au avut vineri, 3 noiembrie, o consultare, la Palatul Victoria, cu reprezentanții mai multor producători și importatori de ambalaje și produse ambalate, pe tema soluțiilor de implementare a unui sistem funcțional și eficient de management al deșeurilor reciclabile. La întâlnire a participat și Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

 • Școlile din România iau startul la reciclare
  Școlile din România iau startul la reciclare

  Pentru al șaptelea an consecutiv, Asociația Environ a lansat la jumătatea lunii septembrie, o nouă ediție a campaniei naționale de educație ecologică și stimulare a colectării selective, Baterel și Lumea Non-E, un proiect ambițios care își propune să determine implicarea activă a elevilor din România, promovând conceptele de reciclare, economie circulară, dezvoltare durabilă și eficiența resurselor.

 • Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe
  Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe

  Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, a discutat despre mai multe situaţii alarmante din ţara noastră, printre acestea numărându-se şi subiectul deşeurilor. Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe, susține comisarul.

 • Energy Boutique revine la Bike Fest in 2-3 septembrie!
  Energy Boutique revine la Bike Fest in 2-3 septembrie!

  Energy Boutique la BikeFest - Sistemul National de Reciclare a Bateriilor aduce Energy Boutique, locul in care iti vei putea incarca telefonul, in care poti afla informatii despre reciclarea bateriilor uzate, si, in plus, pe 2 si 3 septembrie, se va premia colectarea bateriilor uzate dupa cum urmeaza: 30 x  set imbus multifunctional 8in1 – pentru 10 kg baterii;20 x pompa de bicicleta – pentru 20 kg baterii; 5  casca bicicleta – pentru 50 kg baterii uzate;1 x ciclocomputer cu GPS pentru 100 kg baterii; la fiecare 20 baterii uzate, 4 baterii noi

 • Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Noul sistem privind plata defalcata a TVA va genera dificultati majore de flux de numerar
  Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Noul sistem privind plata defalcata a TVA va genera dificultati majore de flux de numerar

  "Noul sistem privind plata defalcata a TVA, in primul rand va genera dificultati majore de flux de numerar, cu consecinta necesitatii atragerii unor noi surse de finantare, sau in cazuri nefericite, chiar cu intrarea in insolventa a agentilor economici onesti", se arata intr-un comunicat transmis joi de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, organizatie care reuneste cei mai mari  investitori romani si straini. In plus,precizeaza comunicatul, odata cu aplicarea sistemului se intentioneaza aplicarea unor sanctiuni considerabile (amenzi in valoare de 10% - 50% din valoarea TVA nevirata in contul furnizorului / prestatorului), chiar si in situatia unor plati facute din greseala in alte conturi decat conturile dedicate de TVA.