Stiri

 • WWF: Resursele Pamantului s-au epuizat pe data de 2 august
  WWF: Resursele Pamantului s-au epuizat pe data de 2 august

  2 August 2017 a fost ziua în care am consumat deja întreg bugetul oferit de natura înconjurătoare. Astfel, în mai puțin de opt luni, am epuizat resursele pe care Terra ni le pune la dispoziție pentru întregul an. Ziua în care se termină resursele generate de Pământ, Earth Overshoot Day (EOD), marchează data când solicitările umanității depășesc capacitatea de regenerare a Pământului în acel an.

 • Școlile participante în campania Baterel – campioane la reciclare
  Școlile participante în campania Baterel – campioane la reciclare

  Baterel și Lumea Non-E este o campanie inițiată în 2011 de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), sub Înaltul Patronaj al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul Primăriei Municipiului București și Gărzii Naționale de Mediu.

 • Comisia Europeană avertizează România în privința monitorizării calității aerului
  Comisia Europeană avertizează România în privința monitorizării calității aerului

  Poluarea atmosferică reprezintă un risc important pentru sănătatea publică, provocând mai mult de 25.000 de decese premature pe an în acest stat membru. Acest prim avertisment include rețeaua de monitorizare a unei game largi de zone și aglomerări, precum și toți principalii poluanți, inclusiv dioxidul de sulf, dioxidul de azot și oxizii de azot, pulberile în suspensie, plumbul, benzenul, monoxidul de carbon și ozonul, arsenul, cadmiul, mercurul, nichelul și hidrocarburile aromatice policiclice”, se arată în comunicarea Comisiei Europene.

  Potrivit reprezentănților CE, monitorizare adecvată este o cerință fundamentală pentru verificarea conformității cu diferitele standarde ale UE în ceea ce privește calitatea aerului. Legislația UE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa le impune statelor membre să evalueze calitatea aerului pe întreg teritoriul lor și să ia măsuri pentru a limita expunerea cetățenilor la poluanți.

  ,,România nu a reușit să creeze o rețea de monitorizare care să respecte standardele și cerințele UE în vederea evaluării eficiente și a îmbunătățirii calității aerului”, se mai arată în comunicarea CE.

  Peste 80% din populația lumii trăiește în locuri afectate de poluare ușoară, potrivit unui studiu publicat anul trecut în revista științifică „Science Advances”. Și OMS avertizează asupra pericolului. Specialiștii estimau într-un studiu de anul trecut că, în ultimii 5 ani, poluarea atmosferică a crescut cu 8% la nivel global, miliarde de oameni fiind expuși la niveluri de poluare ale aerului peste limitele admise.

  În 2016, față de anul precedent, România a înregistrat o scădere cu 1,4% a nivelului de emisii de CO2, provenit din arderea combustibililor fosili, potrivit estimărilor furnizate de Eurostat.

  Potrivit International Energy Agency, la nivel global, în 2016, emisiile de dioxid de carbon au stagnat pentru al treilea an consecutiv, în condițiile în care economia globală a crescut.

  Sursa: Green Report

 • Energy Boutique vine la StreetDelivery Bucuresti!
  Energy Boutique vine la StreetDelivery Bucuresti!

  Proiectul Energy Boutique revine in weekend-ul 9 -11 iunie la Street Delivery Bucuresti!

  Va asteptam la rulota magenta de vineri pana duminica intre orele 14 - 22 sa va incarcati bateriile! Pentru fiecare 20 baterii uzate predate, primiti inapoi 4 baterii noi,iar daca raspundeti corect la cateva intrebari simple despre reciclare, puteti castiga si alte premii instant! In plus, va puteti incarca gratuit bateria smartphone-ului!

  Street Delivery este un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile orașelor din România (și Republica Moldova, curând).

  ► Ce facem? Eliberăm câte o stradă de sub dominația automobilelor și o redăm pietonilor, care o mobilează cu idei pentru un oraș mai bun.

  ► Misiunea noastră? Să creăm colaborativ o experiență citadină prin care să demonstrăm cum ar putea funcționa un oraș pentru oameni, nu doar pentru mașini.

  ► De ce? Fiindcă ține și de noi să creăm un habitat mai plăcut, mai deștept, sustenabil. Un oraș pentru cei care-i dau viață, în care pietonii să aibă prioritate.

 • Sute de copii au sărbătorit Ziua Mediului împreună cu Baterel la AFI Ploiești
  Sute de copii au sărbătorit Ziua Mediului împreună cu Baterel la AFI Ploiești

  Cu ocazia Zilei Mediului, AFI Ploiești și Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) au organizat un eveniment dedicat copiilor cu scopul de a îi învăța principiile de bază ale colectării și reciclării deșeurilor, promovând astfel recipientele speciale amplasate în trei zone intens circulate din cadrul centrului comercial.

 • Ziua Mediului 2017
  Ziua Mediului 2017

  Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) recomandă în fiecare an tema Zilei mondiale a mediului înconjurător. Tema din 2017 a acestei zile este ''Conectarea oamenilor la natură''. Aceasta îi cheamă pe oameni să iasă în aer liber și în mijlocul naturii, să aprecieze frumusețea și importanța acesteia, și să transmită un apel privind protejarea Pământului, pe care trăiesc laolaltă, potrivit site-ului http://www.unep.org/.

 • Românii au reciclat 35.000 de baterii uzate în ultimele 6 luni
  Românii au reciclat 35.000 de baterii uzate în ultimele 6 luni

  Bilanțul campaniei ,,Privește Partea Pozitivă” la finalul celei de-a doua ediții înregistrează peste 8 tone de baterii și acumulatori portabili uzați colectate de la cei peste 3000 de participanți înscriși în program.

 • 9 mai - Ziua Europei
  9 mai - Ziua Europei

  Ziua Europei, ramasa in istorie si sub numele de "Ziua Schuman", este marcata in fiecare an, la data de 9 mai. La 9 mai 1950, la cinci ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ministrul francez de externe, Robert Schuman, in cadrul unui discurs tinut la Paris, propunea plasarea productiei de carbune si otel sub controlul unei autoritati comune, pentru a se controla in acest fel productia de armament si posibilitatea ca un viitor conflict militar sa poata fi evitat, potrivit europa.eu. Propunerea lui Robert Schuman este considerata a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

 • Comisia Europeană dă în judecată România în cazul gestionării deşeurilor
  Comisia Europeană dă în judecată România în cazul gestionării deşeurilor

  Comisia Europeană a anunţat, joi, că trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a revizui și adopta planul național de gestionare a deșeurilor și programul de prevenire a generării de deșeuri.

 • Ziua Pamantului – 22 Aprilie 2017
  Ziua Pamantului – 22 Aprilie 2017

  In fiecare an, ziua de 22 aprilie este considerata “Ziua Pamantului” si este sarbatorita in majoritatea tarilor lumii. In data de 22 aprilie 1970 a luat fiinta miscarea pentru protejarea mediului.