Stiri

 • Românii au reciclat 35.000 de baterii uzate în ultimele 6 luni
  Românii au reciclat 35.000 de baterii uzate în ultimele 6 luni

  Bilanțul campaniei ,,Privește Partea Pozitivă” la finalul celei de-a doua ediții înregistrează peste 8 tone de baterii și acumulatori portabili uzați colectate de la cei peste 3000 de participanți înscriși în program.

 • 9 mai - Ziua Europei
  9 mai - Ziua Europei

  Ziua Europei, ramasa in istorie si sub numele de "Ziua Schuman", este marcata in fiecare an, la data de 9 mai. La 9 mai 1950, la cinci ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ministrul francez de externe, Robert Schuman, in cadrul unui discurs tinut la Paris, propunea plasarea productiei de carbune si otel sub controlul unei autoritati comune, pentru a se controla in acest fel productia de armament si posibilitatea ca un viitor conflict militar sa poata fi evitat, potrivit europa.eu. Propunerea lui Robert Schuman este considerata a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

 • Comisia Europeană dă în judecată România în cazul gestionării deşeurilor
  Comisia Europeană dă în judecată România în cazul gestionării deşeurilor

  Comisia Europeană a anunţat, joi, că trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a revizui și adopta planul național de gestionare a deșeurilor și programul de prevenire a generării de deșeuri.

 • Ziua Pamantului – 22 Aprilie 2017
  Ziua Pamantului – 22 Aprilie 2017

  In fiecare an, ziua de 22 aprilie este considerata “Ziua Pamantului” si este sarbatorita in majoritatea tarilor lumii. In data de 22 aprilie 1970 a luat fiinta miscarea pentru protejarea mediului.

 • SNRB a premiat castigatorii campaniei ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”
  SNRB a premiat castigatorii campaniei ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”

  Primariile care s-au implicat activ in campania nationala ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci” derulata de Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si au dat dovada de initiative pline de originalitate, au fost recompensate cu premii pe masura. Din cele peste 50 de autoritati locale participante in proiect, finalistii care s-au remarcat printr-o activitate deosebita au fost: Primaria Municipiului Falticeni, judetul Suceava (locul I), Primaria Raucesti, judetul Neamt (locul II) si Primariile Iernut, judetul Mures si Panciu, judetul Vrancea (locul al III-lea).

 • Parlamentul European a adoptat noi tinte privind reciclarea deseurilor municipale
  Parlamentul European a adoptat noi tinte privind reciclarea deseurilor municipale

  Parlamentul European a aprobat cresterea tintei de reciclare a deseurilor municipale la 70% ca masura de promovare a economiei circulare. Parlamentul a votat astazi in plen pentru intarirea eficientei energetice in cadrul UE pana in 2030.

 • Raport CE: Romania are niveluri de reciclare si compostare a deseurilor de 16%, sub media europeana de 44%
  Raport CE: Romania are niveluri de reciclare si compostare a deseurilor de 16%, sub media europeana de 44%

  Eficienta resurselor din Romania este scazuta, economia circulara subdezvoltata, in timp ce nivelurile de reciclare si compostare se afla mult sub media europeana, se arata intr-un raport al Comisiei Europene de evaluare a punerii in aplicare a politicilor Uniunii Europene de mediu in statele membre.

 • Bucureștenii de la bloc pot plăti mai puțin la întreținere dacă reciclează bateriile uzate! - 5 iulie 2016
  Bucureștenii de la bloc pot plăti mai puțin la întreținere dacă reciclează bateriile uzate! - 5 iulie 2016

  Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează în perioada 5 iulie – 30 noiembrie 2016 campania de conștientizare și stimulare a colectării selective a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, ,,Reciclezi mai mult, plătești mai puțin!”, un proiect derulat în parteneriat cu Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat.

 • Cu telefoanele mobile, reciclarea este doar la un App distanta! – 4 aprilie 2016
  Cu telefoanele mobile, reciclarea este doar la un App distanta! – 4 aprilie 2016

  Cu telefoanele mobile, reciclarea este doar la un App distanță! Începând de luni, 4 aprilie 2016, toți utilizatorii de telefoane mobile inteligente sau tablete au un motiv în plus să recicleze: a fost lansată unica aplicație românească care integrează harta națională a punctelor de reciclare pentru electrocasnice defecte și baterii și acumulatori uzați, un proiect al Asociației Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB). 

 • SNRB a obtinut licenta de operare
  SNRB a obtinut licenta de operare

  Va informam ca Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a obtinut licenta de operare RO – B&A – 003/2016 in scopul organizarii sistemului de gestionare a deseurilor de baterii si acumulatori pentru categoriile 1a – 1h, 2a – 2f, 3a – 3c, 4a – 4c, valabila pana la data de 30.10.2019.