Stiri

 • Sute de copii au sărbătorit Ziua Mediului împreună cu Baterel la AFI Ploiești
  Sute de copii au sărbătorit Ziua Mediului împreună cu Baterel la AFI Ploiești

  Cu ocazia Zilei Mediului, AFI Ploiești și Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) au organizat un eveniment dedicat copiilor cu scopul de a îi învăța principiile de bază ale colectării și reciclării deșeurilor, promovând astfel recipientele speciale amplasate în trei zone intens circulate din cadrul centrului comercial.

 • Ziua Mediului 2017
  Ziua Mediului 2017

  Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) recomandă în fiecare an tema Zilei mondiale a mediului înconjurător. Tema din 2017 a acestei zile este ''Conectarea oamenilor la natură''. Aceasta îi cheamă pe oameni să iasă în aer liber și în mijlocul naturii, să aprecieze frumusețea și importanța acesteia, și să transmită un apel privind protejarea Pământului, pe care trăiesc laolaltă, potrivit site-ului http://www.unep.org/.

 • Românii au reciclat 35.000 de baterii uzate în ultimele 6 luni
  Românii au reciclat 35.000 de baterii uzate în ultimele 6 luni

  Bilanțul campaniei ,,Privește Partea Pozitivă” la finalul celei de-a doua ediții înregistrează peste 8 tone de baterii și acumulatori portabili uzați colectate de la cei peste 3000 de participanți înscriși în program.

 • 9 mai - Ziua Europei
  9 mai - Ziua Europei

  Ziua Europei, ramasa in istorie si sub numele de "Ziua Schuman", este marcata in fiecare an, la data de 9 mai. La 9 mai 1950, la cinci ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ministrul francez de externe, Robert Schuman, in cadrul unui discurs tinut la Paris, propunea plasarea productiei de carbune si otel sub controlul unei autoritati comune, pentru a se controla in acest fel productia de armament si posibilitatea ca un viitor conflict militar sa poata fi evitat, potrivit europa.eu. Propunerea lui Robert Schuman este considerata a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

 • Comisia Europeană dă în judecată România în cazul gestionării deşeurilor
  Comisia Europeană dă în judecată România în cazul gestionării deşeurilor

  Comisia Europeană a anunţat, joi, că trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a revizui și adopta planul național de gestionare a deșeurilor și programul de prevenire a generării de deșeuri.

 • Ziua Pamantului – 22 Aprilie 2017
  Ziua Pamantului – 22 Aprilie 2017

  In fiecare an, ziua de 22 aprilie este considerata “Ziua Pamantului” si este sarbatorita in majoritatea tarilor lumii. In data de 22 aprilie 1970 a luat fiinta miscarea pentru protejarea mediului.

 • SNRB a premiat castigatorii campaniei ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”
  SNRB a premiat castigatorii campaniei ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”

  Primariile care s-au implicat activ in campania nationala ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci” derulata de Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si au dat dovada de initiative pline de originalitate, au fost recompensate cu premii pe masura. Din cele peste 50 de autoritati locale participante in proiect, finalistii care s-au remarcat printr-o activitate deosebita au fost: Primaria Municipiului Falticeni, judetul Suceava (locul I), Primaria Raucesti, judetul Neamt (locul II) si Primariile Iernut, judetul Mures si Panciu, judetul Vrancea (locul al III-lea).

 • Parlamentul European a adoptat noi tinte privind reciclarea deseurilor municipale
  Parlamentul European a adoptat noi tinte privind reciclarea deseurilor municipale

  Parlamentul European a aprobat cresterea tintei de reciclare a deseurilor municipale la 70% ca masura de promovare a economiei circulare. Parlamentul a votat astazi in plen pentru intarirea eficientei energetice in cadrul UE pana in 2030.

 • Raport CE: Romania are niveluri de reciclare si compostare a deseurilor de 16%, sub media europeana de 44%
  Raport CE: Romania are niveluri de reciclare si compostare a deseurilor de 16%, sub media europeana de 44%

  Eficienta resurselor din Romania este scazuta, economia circulara subdezvoltata, in timp ce nivelurile de reciclare si compostare se afla mult sub media europeana, se arata intr-un raport al Comisiei Europene de evaluare a punerii in aplicare a politicilor Uniunii Europene de mediu in statele membre.

 • Bucureștenii de la bloc pot plăti mai puțin la întreținere dacă reciclează bateriile uzate! - 5 iulie 2016
  Bucureștenii de la bloc pot plăti mai puțin la întreținere dacă reciclează bateriile uzate! - 5 iulie 2016

  Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează în perioada 5 iulie – 30 noiembrie 2016 campania de conștientizare și stimulare a colectării selective a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, ,,Reciclezi mai mult, plătești mai puțin!”, un proiect derulat în parteneriat cu Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat.