Stiri

 • SNRB a premiat castigatorii campaniei ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”
  SNRB a premiat castigatorii campaniei ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”

  Primariile care s-au implicat activ in campania nationala ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci” derulata de Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si au dat dovada de initiative pline de originalitate, au fost recompensate cu premii pe masura. Din cele peste 50 de autoritati locale participante in proiect, finalistii care s-au remarcat printr-o activitate deosebita au fost: Primaria Municipiului Falticeni, judetul Suceava (locul I), Primaria Raucesti, judetul Neamt (locul II) si Primariile Iernut, judetul Mures si Panciu, judetul Vrancea (locul al III-lea).

 • Parlamentul European a adoptat noi tinte privind reciclarea deseurilor municipale
  Parlamentul European a adoptat noi tinte privind reciclarea deseurilor municipale

  Parlamentul European a aprobat cresterea tintei de reciclare a deseurilor municipale la 70% ca masura de promovare a economiei circulare. Parlamentul a votat astazi in plen pentru intarirea eficientei energetice in cadrul UE pana in 2030.

 • Raport CE: Romania are niveluri de reciclare si compostare a deseurilor de 16%, sub media europeana de 44%
  Raport CE: Romania are niveluri de reciclare si compostare a deseurilor de 16%, sub media europeana de 44%

  Eficienta resurselor din Romania este scazuta, economia circulara subdezvoltata, in timp ce nivelurile de reciclare si compostare se afla mult sub media europeana, se arata intr-un raport al Comisiei Europene de evaluare a punerii in aplicare a politicilor Uniunii Europene de mediu in statele membre.

 • Bucureștenii de la bloc pot plăti mai puțin la întreținere dacă reciclează bateriile uzate! - 5 iulie 2016
  Bucureștenii de la bloc pot plăti mai puțin la întreținere dacă reciclează bateriile uzate! - 5 iulie 2016

  Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează în perioada 5 iulie – 30 noiembrie 2016 campania de conștientizare și stimulare a colectării selective a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, ,,Reciclezi mai mult, plătești mai puțin!”, un proiect derulat în parteneriat cu Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat.

 • Cu telefoanele mobile, reciclarea este doar la un App distanta! – 4 aprilie 2016
  Cu telefoanele mobile, reciclarea este doar la un App distanta! – 4 aprilie 2016

  Cu telefoanele mobile, reciclarea este doar la un App distanță! Începând de luni, 4 aprilie 2016, toți utilizatorii de telefoane mobile inteligente sau tablete au un motiv în plus să recicleze: a fost lansată unica aplicație românească care integrează harta națională a punctelor de reciclare pentru electrocasnice defecte și baterii și acumulatori uzați, un proiect al Asociației Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB). 

 • SNRB a obtinut licenta de operare
  SNRB a obtinut licenta de operare

  Va informam ca Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a obtinut licenta de operare RO – B&A – 003/2016 in scopul organizarii sistemului de gestionare a deseurilor de baterii si acumulatori pentru categoriile 1a – 1h, 2a – 2f, 3a – 3c, 4a – 4c, valabila pana la data de 30.10.2019.

 • Afla totul despre baterii
  Afla totul despre baterii

  Ce sunt bateriile, care le sunt elementele, din ce sunt fabricate, de cate feluri sunt si de ce reprezinta deseuri atat de periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator? 

 • Punctul slab al civilizatiei moderne
  Punctul slab al civilizatiei moderne

  „Bateriile sunt cele mai dramatice obiecte. Spre deosebire de alte obiecte, ele nu încetează să mai funcţioneze sau să se strice. Bateriile mor”, spunea un comedian în anii ’90. Apoi şi-a continuat show-ul, explicând de ce nu a mai putut să asculte muzică la walkman. Subiectul este în continuare actual, ba chiar importanţa bateriilor a crescut exponenţial, devreme ce am ajuns o ...

 • Oamenii de stiinta au inventat bateria nemuritoare
  Oamenii de stiinta au inventat bateria nemuritoare

  Ciclul de viata redus al bateriei este una dintre principalele probleme ale gadget-urilor moderne. Tehnologia este insa in continua miscare. Cercetatorii de la Universitatea din California, Irvine, au facut un progres imens: ei au dezvoltat o baterie bazata pe nanofire, care poate fi reincarcata de sute de mii de ori, si va avea in continuare capacitatea unui acumulator nou. O astfel de baterie p...

 • Particulele de poluare pot afecta creierul
  Particulele de poluare pot afecta creierul

  Particule minuscule de poluare au fost descoperite in interiorul mostrelor de tesut cerebral , potrivit noilor cercetari . Suspectate de toxicitate , particulele de oxid de fier ar putea contribui la boli precum Alzheimer – desi nu exista dovezi clare cu privire la acest fapt. Constatarile – descrise ca fiind ” ingrozitor de socante ” de catre cercetatori – ridica o serie...