Despre noi

Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este o organizatie colectiva de transfer responsabilitate care actioneaza in vederea indeplinirii obligatiilor legale ale producatorilor si importatorilor de baterii si acumulatori, referitoare la gestionarea responsabila a deseurilor de baterii si acumulatori, respectiv colectarea, tratarea, reciclarea si valorificarea acestor deseuri, in conformitate cu prevederile Directivei 2006/66/CE transpusa in legislatia nationala prin HG nr. 1132/2008.

In calitate de structura de transfer responsabilitate, Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) asigura colectarea si reciclarea ecologica a bateriilor uzate, ale caror metale sunt recuperate si refolosite ca materii prime secundare, iar substantele nocive sunt neutralizate. Contribuim proactiv la protectia mediului inconjurator si suntem permanent preocupati de optimizarea proceselor de reciclare din punct de vedere al calitatii, dar si cantitatii.

Activand in domeniul gestionarii deseurilor de baterii si acumulatori din 2012, Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor a dezvoltat treptat un sistem complex si eficient pentru colectarea si reciclarea bateriilor portabile, indeplinind obligatiile legale ale producatorilor si importatorilor de baterii referitoare la:

Sistemul National de Reciclare a Bateriilor este membru fondator  – European Compliance Organisation for Batteries, asociatia pan – europeana a organizatiilor de transfer responsabilitate.