News

 • We launch the eighth edition of ecological education campaign "Baterel și Lumea Non-E”
  We launch the eighth edition of ecological education campaign "Baterel și Lumea Non-E”

  We launch the eighth edition of ecological educational campaign „Baterel si Lumea non- E”

 • 1.000.000 of used batteries collected in „Look at the Bright Side” campaign
  1.000.000 of used batteries collected in „Look at the Bright Side” campaign
  Since the beginning of 2018, 30,000 Romanians have been involved in „Look at the Bright Side Campaign” - 1 million of used batteries were sent for recycling by placing them into collection containers
 • „UNDE RECICLĂM” - PRIMA HARTĂ INTERACTIVĂ A RECICLĂRII, DISPONIBILĂ ÎNTR-O NOUĂ VERSIUNE
  „UNDE RECICLĂM” - PRIMA HARTĂ INTERACTIVĂ A RECICLĂRII, DISPONIBILĂ ÎNTR-O NOUĂ VERSIUNE

  Începând de sâmbătă, 13 octombrie, utilizatorii de smartphone au la dispoziție un nou instrument de reciclare: ,,Unde Reciclăm”, harta interactivă care integrează punctele naționale de colectare a bateriilor uzate și deșeurilor electrice. Toți cei care s-au întrebat vreodată ,,Unde reciclez bateriile uzate?” sau ,,Unde reciclez televizorul vechi?” pot găsi acum răspuns în aplicația pentru smartphone și tabletă, „Unde reciclăm”, colectarea selectivă a deșeurilor în locuri special amenajate devenind astfel o soluție la îndemâna oricui.

 • For 4 years, BikeFest participants have been recharging Earth's Energy at Energy Boutique
  For 4 years, BikeFest participants have been recharging Earth's Energy at Energy Boutique

  For 4 years, BikeFest participants have been recharging Earth's Energy at Energy Boutique

 • Reciclarea este cea mai bună resursă pentru electromobilitate
  Reciclarea este cea mai bună resursă pentru electromobilitate

  Reciclare ecologică a bateriilor litiu-ion este posibilă , materiile prime rezultate contribuie la reducerea cerințelor privind resursele folosite in domeniul electromobilitatii. Acestea sunt rezultatele UMP finanțate de proiectul "EcoBatRec", despre care a vorbit astazi Ministrul Mediului al Republicii Federale Germania Svenja Schulze, ca parte a călătoriei sale de vară la Krefeld. Acolo, compania de dimensiuni medii Accurec are sprijinul BMU (Ministerului Mediului) și RWTH Aachen in dezvoltarea unei proceduri inovatoare pentru reciclarea bateriilor de tractiune.

 • 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului
  5 iunie, Ziua Mondială a Mediului

  5 iunie este Ziua Mondială a Mediului, India fiind gazdă a evenimentului principal, iar tema aleasă pentru acest an este “Beat Plastic Pollution”.

 • Guvernul Romaniei se implica activ in criza din domeniul deseurilor
  Guvernul Romaniei se implica activ in criza din domeniul deseurilor

  Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministru al Mediului, și viceprim-ministrul Marcel Ciolacu au avut vineri, 3 noiembrie, o consultare, la Palatul Victoria, cu reprezentanții mai multor producători și importatori de ambalaje și produse ambalate, pe tema soluțiilor de implementare a unui sistem funcțional și eficient de management al deșeurilor reciclabile. La întâlnire a participat și Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

 • Recycling campaign
  Recycling campaign

  Pentru al șaptelea an consecutiv, Asociația Environ a lansat la jumătatea lunii septembrie, o nouă ediție a campaniei naționale de educație ecologică și stimulare a colectării selective, Baterel și Lumea Non-E, un proiect ambițios care își propune să determine implicarea activă a elevilor din România, promovând conceptele de reciclare, economie circulară, dezvoltare durabilă și eficiența resurselor.

 • Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe
  Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe

  Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, a discutat despre mai multe situaţii alarmante din ţara noastră, printre acestea numărându-se şi subiectul deşeurilor. Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe, susține comisarul.

 • Energy Boutique
  Energy Boutique

  Energy Boutique la BikeFest - Sistemul National de Reciclare a Bateriilor aduce Energy Boutique, locul in care iti vei putea incarca telefonul, in care poti afla informatii despre reciclarea bateriilor uzate, si, in plus, pe 2 si 3 septembrie, se va premia colectarea bateriilor uzate dupa cum urmeaza: 30 x  set imbus multifunctional 8in1 – pentru 10 kg baterii;20 x pompa de bicicleta – pentru 20 kg baterii; 5  casca bicicleta – pentru 50 kg baterii uzate;1 x ciclocomputer cu GPS pentru 100 kg baterii; la fiecare 20 baterii uzate, 4 baterii noi