News

 • „România Reciclează”: în două luni românii au predat spre reciclare peste 150 de tone de aparate electrice defecte
  „România Reciclează”: în două luni românii au predat spre reciclare peste 150 de tone de aparate electrice defecte

  Mii de români din 68 de localități din țară au predat spre reciclare în toamna  acestui an peste 150 tone aparatură electrică veche și 200 kg de baterii uzate, în cadrul campaniei „România Reciclează” organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația SNRB și autoritățile locale.

  În cea de-a patra ediție a programului, care s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 30 noiembrie, tone de deșeuri electrice – în special televizoare, monitoare, mașini de spălat, dar și alte electrocasnice vechi sau defecte, au luat calea reciclării. Obișnuiți deja cu acțiunile periodice de colectare care se organizează primăvara și toamna, oamenii s-au lăsat convinși de sloganul „DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Noi le reciclăm și tu câștigi premii pe loc” și au renunțat la aparatele electrice uzate sau pe care nu le mai folosesc.

 • Asociația SNRB și Asociația Environ participă la GreenTech Film Festival
  Asociația SNRB și Asociația Environ participă la GreenTech Film Festival

  În perioada 11-17 noiembrie, Asociația SNRB (Sistemul Național de Reciclare al Bateriilor) și Asociația Environ participă la cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival, platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii. 

 • Romania Recycles - new edition
  Romania Recycles - new edition

  Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), în parteneriat cu autoritățile publice locale îi invită pe românii să participe la curățenia generală de toamnă într-o nouă ediție „România Reciclează”!

 • SNRB te invita la Noaptea Cercetatorilor pentru a descoperi stiinta in cele mai distractive forme
  SNRB te invita la Noaptea Cercetatorilor pentru a descoperi stiinta in cele mai distractive forme

  Pe 27 și 28 septembrie, București devine Capitala Cunoașterii, iar „sateliții” săi, din 21 de orașe importante ale României, aduc Universul mai aproape! România va fi o galaxie a cunoașterii pentru toți cei curioși și pasionați de știință, într-un eveniment desfășurat la nivel European, în toate statele membre.

 • FEATURED BY EUCOBAT: THE EUROPEAN BATTERY RECYCLING WEEK
  FEATURED BY EUCOBAT: THE EUROPEAN BATTERY RECYCLING WEEK

  From Monday, September 9th to Sunday, September 15th, the European Battery Recycling Week will be celebrated in several European countries. This is an initiative of the members of Eucobat, the European association of national battery collection organizations in Europe. 

  Various local awareness campaigns will be conducted in the different countries throughout the week aiming to remind all European citizens of the importance of collecting, sorting and recycling of used batteries.

   

 • New educational project launched by Environ & SNRB: 2 minutes with Amy
  New educational project launched by Environ & SNRB: 2 minutes with Amy

  New educational project launched by Environ & SNRB: 2 minutes with Amy

 • Interview - People don't know how dangerous old batteries are
  Interview - People don't know how dangerous old batteries are

  Directiva Directiva 2006/66/CE privind bateriile si acumulatorii si deseurile de baterii si acumulatori e a intrat in procves de revizuire revizuire anul acesta de catre la Comisia Europeană și se așteaptă ca la finalul acestui an, în funcție și de alegerile europarlamentare, să avem  o forma apropiată de final.

 • Starting may, Pegas customers can recycle batteries at bike shops in Bucharest, Timisoara, Constanta, Cluj and Brasov
  Starting may, Pegas customers can recycle batteries at bike shops in Bucharest, Timisoara, Constanta, Cluj and Brasov

  Starting may, Pegas customers can recycle batteries at bike shops in Bucharest, Timisoara, Constanta, Cluj and Brasov

 • EERA: High energy batteries pose serious fire ristk to recyclers
  EERA: High energy batteries pose serious fire ristk to recyclers

  Although fires and incidents where damaged batteries are suspected to be the cause make dramatic news, they are not systematically recorded. EERA conducted a survey among its members to gather data and the results were quite frightening.

 • Rețeaua LaDoiPași și Asociația SNRB extind programul de reciclare a bateriilor în peste 500 de magazine din România
  Rețeaua LaDoiPași și Asociația SNRB extind programul de reciclare a bateriilor în peste 500 de magazine din România

  Pentru fiecare 5 baterii uzate predate în magazinele LaDoiPași, clienții vor primi o baterie nouă

   

  Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și lanțul de magazine LaDoiPași, programul de franciză dezvoltat de către METRO Cash&Carry România, au extins parteneriatul de colectare a bateriilor uzate la nivel național. Începând cu luna aprilie, peste 500 de magazine vor fi dotate cu infrastructură specială pentru colectarea bateriilor și acumulatorilor uzați, unde clienții vor putea preda gratuit aceste deșeuri spre reciclare.