Legislatie

 • Legislatie
  Legislatie

  Obiectivul fundamental al legislatiei este reducerea impactului negativ al deseurilor de baterii si acumulatori asupra mediului, contribuind astfel la protectia, conservarea si imbunatatirea calitatii mediului. 

  Citeste totul despre legislatia in vigoare!

 • Obligatii producatori
  Obligatii producatori

  Informeaza-te cu privire la obligatiile legale pe care producatorii/importatorii de baterii si acumulatori le au, conform HG 1132/2008, potrivit principiului responsabilitatii extinse a producatorului. 

  Veti gasi aici tot ce trebuie respectat conform HG 1132/2008!

     

 • Obligatii AFM
  Obligatii AFM

  In conformitate cu Ordinul nr. 2413/2016 privind modificarea Ordinului ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru Mediu si Ordonanta de urgenta nr. 39/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, producatorii de baterii si acumulatori au urmatoarele obligatii: 

 • Obligatii distribuitori
  Obligatii distribuitori

  Distribuitorii de baterii si acumulatori (producatori, vanzatori en gros, puncte de vanzare, toti cei care comercializeaza baterii simple sau incorporate in aparatura electrica si electronica) au obligatia legala de a prelua in mod gratuit bateriile si acumulatorii uzati, aduse in punctele de colectare de catre consumatori si de a le preda ulterior catre un sistem organizat, precum SNRB (conform HG nr.1132/2008).

 • Obligatii consumatori
  Obligatii consumatori

  Gestionarea necorespunzatoare a bateriilor si acumulatorilor uzati are un impact nociv asupra mediului inconjurator. Substantele periculoase, precum metalele grele sunt eliminate si contamineaza solul, intra in panza freatica si genereaza efecte negative asupra sanatatii umane.

 • Simbol pubela taiata
  Simbol pubela taiata

  Ati vazut de multe ori simbolul cos si nu stiati ce reprezinta?

 • Noutati
  Noutati

  Raport Jaspers privind instrumentele economice pentru cresterea reciclarii si devierea deseurilor de la depozitare in Romania