Sezonul 2, Episodul 09

Avem nevoie de mișcare - Alexandru Enache

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.

Alexandru Enache este kinetoterapeut la Kinetic The Light. Este o fire sportivă, pasionat de fitness și nutriție, dorind tot timpul să ajungă la cea mai bună versiune a lui. Îi plac foarte mult oamenii și vrea să-i ajute cât poate de mult să-și depășească greutățile și limitele.

Motto lui este: „You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.” A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității ” Transilvania ” din Brașov, specializare Kinetoterapie și Motricitate Specială. Te-ai gândit că și o simplă plimbare în jurul blocului sau mersul pe jos până la magazinul din colț se poate înscrie cu succes în capitolul de mișcare zilnică? Orice fel de mișcare sau exercițiu fizic este un mod sănătos de a începe sau a termina ziua. Nu este neapărat nevoie sa mergi la sală dacă nu ai timp dar ai putea să cobori din autobuz cu o stație mai devreme și să pornești agale spre casă. Sau poți merge să înoți ceea ce îți va îmbunătăți starea de spirit chiar dacă te afli la începutul sau finalul unei zile dificile.

Despre importanța mișcării în viața noastră, prevenție și cum pandemia a creat conform spuselor lui Alexandru o conștiență vis-a vis de acest subiect în psihicul uman, am povestit în acest episod de podcast.  

Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ).


Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!