Sezonul 2, Episodul 04

Este luxul prieten cu mediul?, Cristian Botea

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.

Cristian Botea este Directorul Comercial a Casei de Bijuterii MICRI. Casa de Bijuterii MICRI a prezentat oficial primul diamant de laborator creat în România cu ceva timp în urmă. Dezvoltarea atât de avansată a tehnologiei zilelor noastre a făcut posibilă creșterea diamantelor de înaltă calitate, care a devenit o reușită a laboratoarelor prezentului. Din punctul de vedere fizic și al respectării calităților 5C (Carat, Clarity, Colour, Cut, Certificate), acestea sunt identice cu cele care zac ascunse în adâncurile pământului, la sute de kilometri adâncime, și păstrează unicitatea specifică lor, reamintind că nu există 2 diamante de laborator la fel. Energia folosită provine din surse regenerabile, având astfel o amprentă de carbon extrem de redusă, în plus, diamantele sale sunt șlefuite manual de către meșteri din Anvers.Despre diamantele de mină, cele crescute în laborator, cum ne alegem o bijuterie, cum investiția în diamante este una dintre cele mai bune, dar și despre istoria Casei de Bijuterii MICRI aflați ascultând întreg interviul cu Cristian.  

Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ).

Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!