Sezonul 1, Episodul 6

Este rasa umană sustenabilă? cu Claudia Nicolau Penda

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.

Claudia Nicolau Penda a creat unul dintre cele mai mari și active grupuri de Facebook din România . Comunitatea Nu Mai Port numără în acest moment peste 52.000 de persoane, cu peste 58.000 de persoane în așteptare să adere și cu aproximativ 600 de postari/zi.

"Unde să dau o rochie cu paiete sau nişte pantofi cu toc de 10? Astea au fost la baza grupului, haine pe care nu le poţi dona, dar nici nu poţi să le arunci şi este păcat să-ţi putrezească în şifonier. M-am gândit ce să fac, mi-am dat seama că la un târg n-o să pot sta niciodată o zi întreagă ca să le vând şi am zis să fac un grup de Facebook că acolo vin tot fete mânate de acelaşi interes. M-am gândit să fie un nume simplu, ca să înţeleagă imediat lumea despre ce e vorba şi i-am spus Nu mai port. Lista mea de prieteni conţinea cam 1.700 de oameni şi toate fetele, când le-am spus despre ce e vorba, au rezonat, au intrat în grup şi au adăugat prietene.", ne spune Claudia.

Claudia afirma faptul ca acest grup nu e doar despre haine şi încălţăminte, ci si despre educatie si despre cum putem sa nu facem risipa de resurse.

"Am citit ceva când eram mai mică şi mi-a rămas în minte: o companie aeriană a scos câte o măslină din meniu şi a economisit într-un an 40.000 de euro. Am perceput atunci puterea lui puţin, care înseamnă mai mult când sunt mai mulţi care luptă pentru aceeaşi cauză. Asta încercăm şi noi să facem aici: puţinul pe care îl facem pentru a proteja resursele poate să conteze în final mult mai mult." , Claudia.

Despre comunitatea Nu Mai Port, cum reusesim prin gestiuri marunte zi de zi sa protejam resursele aflați ascultând întregul episod 6 al podcastului D'ale Mediului la O Cafea.

Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!