Sezonul 3, Episodul 11

Oamenii sunt mai fericiți atunci când admiră o pictură - Giulia Pintea

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.


Giulia Pintea, artista de 12 ani care a cucerit Franța, și-a vernisat prima expoziție personală din România.

Pictorița de numai 12 ani, stabilită pe Riviera Franceză, de origine română, dar cu naționalitate canadiană și italiană, a atras atenția mediului artistic din țara care a dat lumii unii dintre cei mai mari pictori din istoria artelor frumoase. A avut expoziții personale pe toată Coasta de Azur, în Anglia, Germania și Spania.A fost eleva cunoscutului pictor francez conteporan José Curti, remarcat pentru creațiile sale abstracte, semi-figurative, care omaginază imaginarul prin mixarea unor culori mereu surprinzătoare.Chemarea Giuliei căre artă s-a declanșat când a vizitat, la vârsta de 6 ani, Muzeele Picasso. Fiecare tablou al ei este un concert pe pânză în care vibrațiile instrumentelor muzicale sunt reprezentate de culori. Limbajul său semi-abstract, dar vibrant este ca o poartă de intrare către grădina misterelor.Expoziția „SIMFONIE ÎN CULORI” semnată Giulia Pintea oferă privitorului accesul la o taină: cea a sincronizării dintre două lumi în oglindă, imaginarul și realul.Pentru actrița aspirantă care a atras atenția mediului artistic din Franța, intrând deja în circuitul galeriilor de artă, pictura reprezintă un catharsis, o epifanie prin care vrea să aducă bucurie celorlalți. Giulia Pintea își donează o parte din lucrări pentru cauze umanitare în sprijinul copiilor defavorizați. Creațiile sale fac parte din colecții private atât din Franța, cât și din Anglia, Irlanda, SUA, Franța și Noua Zeelandă.  

Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ).


Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!