Sezonul 2, Episodul 08

Antreprenorii sunt obligați să analizeze impactul ESG asupra afacerilor - Ioana Arsenie

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.

Ioana Arsenie este profesionist în finanțe cu experiență de peste 20 de ani în roluri strategice, board advisor și fondatoarea Trusted Advisor & Trusted App- aplicația de raportare financiară și bugetare digitalizată pentru IMM-uri. Antreprenorii sunt obligați să analizeze impactul ESG asupra afacerilor. ESG = Environmental, social, and corporate governanceObservăm cum corporațiile se aliniază tot mai accentuat cu acest concept și în fiecare zi sunt anunțate obiective și proiecte în zona ESG.Evaluarea companiilor cuprinde modul în care acestea își pun amprenta asupra mediului în care activează. Indicii bursieri sunt afectați pozitiv sau negativ de noutăți din această sferă, fie că vorbim de o investiție pentru a reduce amprenta de carbon, un proiect social sau modul în care guvernanța operează în organizație, asigurând investitorii că banii lor corect gestionați.Mai nou, finanțatorii anunță că includ indicatorul ESG în scorul pentru finanțare și, mai mult decât atât, au fost lansate oportunități de finanțare dedicate.Toate acestea vin la pachet cu asumare și responsabilitate – fiind esențial că obiectivele și proiectele ESG să nu rămână doar pe hârtie. Companiile înregistrează costuri operaționale suplimentare și bugete de investiții dedicate, deloc de neglijat.Mai multe detalii despre ESG aflați ascultând întregul episod.    

Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ).


Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!