articol recomandat
Lista celor mai importante cinci motive pentru care reciclarea bateriilor nu este un moft

Una dintre barierele în calea reciclării este neputința omului de a privi lucrurile la nivel macro. De multe ori, pentru cei mai mulți dintre noi, gestul de a arunca pe stradă un ambalaj sau de a arunca la întâmplare o baterie pare mărunt și total nesemnificativ. La urma urmelor, nu-i decât un biet ambalaj sau o baterie mica. Ce poate fi atât de rău în asta?

Read the full story
Citeste tot articolul
Colectia de articole
Blogul SNRB
mai multe articole
Navigare
General
REDIVIUM AUSTRALIA anunță parteneriatul cu ECOWES și SNRB în vederea reciclării și procesării bateriilor litiu-ion în România

Compania REDIVIUM Australia anunță parteneriat cu ECOWES (companie de colectare și reciclare a bateriilor din România) și Asociația SNRB (organizație cu responsabilitate extinsă a producătorilor din România).

Autor:
SNRB
Citeste articolul
Baterii
Consiliul adoptă un nou regulament privind bateriile și deșeurile de baterii

În data de 10.07.2023 Consiliul a adoptat un nou regulament care consolidează normele de sustenabilitate pentru baterii și deșeurile de baterii. Regulamentul va reglementa întregul ciclu de viață al bateriilor – de la producție la reutilizare și reciclare – și va asigura siguranța, sustenabilitatea și competitivitatea acestora.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
Baterii
Pericolul mare ascuns în spatele bateriilor mici

Nivelul de evoluție la care a ajuns omul zilelor noastre este admirabil, însă atrage după sine și o multitudine de riscuri și dezavantaje. Este un cost pe care omenirea și-l asumă, fie că vrea, fie că nu, pentru stilul de viață pe care l-a adoptat.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
Evenimente
A fost lansat proiectul „Anca știe” - cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică, „Anca știe”. Evenimentul de lansare a avut loc la The Pool Clubul Diplomatic din București, în prezența mai multor reprezentanți ai presei, ai ONG-urilor de profil și a secretarului de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sorin Ion.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
General
COMUNICAT: Asociatia KinetoBebe în colaborare cu Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor lansează o campanie de protejare a mediului

Asociația KinetoBebe, în parteneriat cu Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), lansează luna aceasta campania „Salvează natura de mic, alege să fii sustenabil la orice vârstă!”. În cadrul acestei campanii, Asociația KinetoBebe va transforma produsele reciclate de beneficiarii serviciilor săi în minute gratuite de terapie.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
General
Cinci idei de decorațiuni de Halloween, care se pot realiza din materiale reciclabile

Străină de cultura și tradițiile românești, Halloween este o sărbătoare de import, pe cât de neagreată de adulți, pe atât de îndrăgită de cei mici. Ne place sau nu, de câțiva ani încoace, ea este tot mai prezentă în viețile noastre și produce o bucurie care trece dincolo de dezbateri și vociferări. Și, pentru că nu ne putem opune acestui fenomen de împrumut pe care l-a adus globalizarea, într-o schimbare de perspectivă, putem încerca mai degrabă să acceptăm o stare de fapt și să percepem Halloween ca pe o ocazie de a petrece timp de calitate cu copiii.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
General
De ce statutul României de „codașă a Europei” depinde de tine și cum poți schimba asta

Deși literatura noastră abundă de referiri la iubirea românului față de natura cu care se declară înfrățit, realitatea zilelor noastre trădează în comportamentul acestuia o lipsă de respect față de ea. Este un paradox pe care aproape nimeni nu îl poate înțelege sau explica în mod rațional, întrucât, dincolo de declarații, când vine vorba de reciclarea deșeurilor, de orice fel, România este mereu codașa Europei – o sintagmă care pare să se fi încetățenit deja.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
General
Ce ne rămâne de făcut după ce produsele de unică folosință din plastic au fost scoase oficial de pe piață

Cultivarea unor obiceiuri sănătoase și adoptarea unui mod de viață sustenabil implică nu doar voința și educația oamenilor, ci și mult timp. Și tocmai de timp se pare că nu mai dispune omenirea când vine vorba de schimbări climatice și de consecințele pe care acestea le au asupra planetei.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
General
Cinci ponturi utile pentru un mod de viață sănătos prin care şi tu poți salva planeta

Ne place sau nu, efectele încălzirii globale se resimt din ce în ce mai acut și, deja, am ajuns în punctul în care nu ne mai putem preface că nu le observăm. Incendiile de vegetație la care asistăm chiar în aceste zile sunt cea mai bună dovadă în acest sens, daca mai aveam nevoie de încă una. Se vorbește mult despre o vină pe care umanitatea o împarte, despre cauzele care au condus la această stare de fapt și despre perspectiva deloc optimistă în care se conturează viitorul planetei, dacă nu vom lua masuri imediate.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
Baterii
Cinci motive pentru care reciclarea bateriilor este singura ta opțiune pentru o viață sănătoasă

„Dacă ai impresia că educaţia e scumpă, atunci încearcă să vezi cum e ignoranţa.”- Derek Bok Noi am spune „dacă crezi că reciclarea este scumpă şi greu de făcut, atunci încearcă să vezi cât te va costa indiferenţa”. În ultimii ani, am auzit din ce in ce mai des despre nevoia de colectare selectivă şi reciclare, dar mai ales despre importanța reciclării bateriilor. Cu toate acestea, în România, numărul celor care aleg să arunce bateriile uzate la gunoi, laolaltă cu resturile menajere, este încă nedorit de mase.

Autor:
SNRB
Citeste articolul