No items found.
Colectia de articole
Blogul SNRB
mai multe articole
Navigare
General
De ce statutul României de „codașă a Europei” depinde de tine și cum poți schimba asta

Deși literatura noastră abundă de referiri la iubirea românului față de natura cu care se declară înfrățit, realitatea zilelor noastre trădează în comportamentul acestuia o lipsă de respect față de ea. Este un paradox pe care aproape nimeni nu îl poate înțelege sau explica în mod rațional, întrucât, dincolo de declarații, când vine vorba de reciclarea deșeurilor, de orice fel, România este mereu codașa Europei – o sintagmă care pare să se fi încetățenit deja.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
General
Ce ne rămâne de făcut după ce produsele de unică folosință din plastic au fost scoase oficial de pe piață

Cultivarea unor obiceiuri sănătoase și adoptarea unui mod de viață sustenabil implică nu doar voința și educația oamenilor, ci și mult timp. Și tocmai de timp se pare că nu mai dispune omenirea când vine vorba de schimbări climatice și de consecințele pe care acestea le au asupra planetei.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
General
Cinci ponturi utile pentru un mod de viață sănătos prin care şi tu poți salva planeta

Ne place sau nu, efectele încălzirii globale se resimt din ce în ce mai acut și, deja, am ajuns în punctul în care nu ne mai putem preface că nu le observăm. Incendiile de vegetație la care asistăm chiar în aceste zile sunt cea mai bună dovadă în acest sens, daca mai aveam nevoie de încă una. Se vorbește mult despre o vină pe care umanitatea o împarte, despre cauzele care au condus la această stare de fapt și despre perspectiva deloc optimistă în care se conturează viitorul planetei, dacă nu vom lua masuri imediate.

Autor:
SNRB
Citeste articolul
Baterii
Cinci motive pentru care reciclarea bateriilor este singura ta opțiune pentru o viață sănătoasă

„Dacă ai impresia că educaţia e scumpă, atunci încearcă să vezi cum e ignoranţa.”- Derek Bok Noi am spune „dacă crezi că reciclarea este scumpă şi greu de făcut, atunci încearcă să vezi cât te va costa indiferenţa”. În ultimii ani, am auzit din ce in ce mai des despre nevoia de colectare selectivă şi reciclare, dar mai ales despre importanța reciclării bateriilor. Cu toate acestea, în România, numărul celor care aleg să arunce bateriile uzate la gunoi, laolaltă cu resturile menajere, este încă nedorit de mase.

Autor:
SNRB
Citeste articolul