Sezonul 3, Episodul 7

Împreună, femeile sunt mai puternice - Andreea Radu

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.


She is MOM este proiectul care demolează prejudecățile despre rolul femeilor pe piața muncii. Platforma She is MOM a ajutat multe mame să îmbine cu succes viața personală cu cea profesională. În prezent, comunitatea numără peste 2.000 de membrii, peste 50 de mentori și peste 30 de beneficii pentru mamele care se înscriu pe platformă. Datele INS arată că, în 2020, ponderea femeilor șomere a crescut cu aproape 50% din cauza pandemiei, în timp ce creșterea în cazul bărbaților a fost doar de 16%.Mai mult, în 2018:62,3% dintre populația inactivă era de sex feminin;67,1% dintre lucrătorii familiali neremunerați erau femei;99,3% dintre persoanele care stau acasă pentru a îngriji gospodăria erau femei.La toate acestea se adaugă și situațiile în care întoarcerea din concediul de maternitate este un calvar."Femeile cresc atunci când se susțin reciproc, cresc în comunități, fiind înțelese și susținute. Acest teren fertil despre care vorbesc se află întocmai în noua etapă de viață a femeii (când devin mame - n.red.), care își accesează noi resurse de care nici ea nu era conștientă. Iar dacă în viața personală lucrurile sunt echilibrate, atunci toate aceste resurse pot fi duse și în viața profesională. Doar că mamele au nevoie de o motivație mai puternică, un job care să le ofere satisfacție, care să le hrănească talentele și care contribuie în evoluția ei pe toate planurile.Problema pe care multe dintre femei o au este că se întorc într-un mediu sau la un job care nu se mai potrivesc cu ele, cele de acum. Sau se întorc la un program care nu le mai avantajează. Și aici este de lucrat - iar noi putem veni în sprijinul lor, cu resursele potrivite.", Andreea Radu. Mai multe despre platforma SHE IS MOM și conceptul de durabilitate socială promovat de fondatorii platformei, aflați în episodul  

Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ).


Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!