Sezonul 2, Episodul 07

Obligațiile antreprenoriale vis-a vis de mediu, Mihaela Frăsineanu

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.

Mihaela Frăsineanu este în prezent Secretar General Adjunct la Ministerul Mediului. A fost lector la Facultatea de Geografie , a coordonat cu succes Planul Național de Gestionare a Deșeurilor și a fost Director Executiv OIREP Ambalaje. " În ceea ce privește reciclarea deșeurilor municipale, din păcate, România nu ocupă un loc fruntaș. Vestea bună este că avem și noi exemple de bune practici atât la nivelul autorităților locale, producătorilor, colectorilor și reciclatorilor. Soluția ideală ar fi un braistorming cu mințile luminate din fiecare categorie împreună cu Autoritatea Publică Centrală pentru Protecția Mediului și descoperirea acelor idei care pot fi adaptate și puse în practică în România", afirmă Dna Frăsineanu.  În România nu există capacitate suficientă pentru reciclarea tuturor fluxurilor de deșeuri. Pentru această speță se vor pune la dispoziție fonduri pentru înființarea unor noi instalații de reciclare. Mai multe despre legea compostului, componenta G3 din managementul deșeurilor și obligațiile antreprenoriale vis-a vis de mediu, aflați ascultând întregul episod.  

Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ).

Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!