Sezonul 1, Episodul 5

Reciclarea se învață la orice vârstă cu Ana Raluca Chișu

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.

Despre ce au în comun proiectele Kinetobebe cu protecția mediului înconjurător, am discutat pe larg cu Ana Raluca Chișu, fondator Kinetobebe.  


Raluca Chisu a înființat în 2009 Centrul de Recuperare Medicală KinetoBebe, primul centru privat de terapie exclusiv conceput pentru nevoile copiilor şi ale bebeluşilor. După ce a terminat şcoala în Germania şi a lucrat la Bursă de Mărfuri în Frankfurt am Main, a hotărât să se întoarcă în ţară şi să se bucure de alternativa românească a învăţământului universitar. A lucrat în primii ani de carieră elaborând şi monitorizând proiecte de finanţare cu fonduri Europene, iar în plin an 2009, a înfiinţat Centrul de Recuperare Medicală Pediatrică, KINETOBEBE. A condus cel mai mare Proiect de Profilaxie Şcolară şi a evaluat peste 3000 de şcolari în Bucureşti (management de proiect premiat cu premiul Femeia Anului 2014).

KinetoBebe a fost primul Centru de Recuperare Medicală destinat copiilor şi din 2009 este leader de nişă şi trendsetter în tot ceea ce înseamnă programe de profilaxie şi de educaţie sanitară în domeniul dezvoltării motorii şi cognitive a copiilor.

Sănătatea unui copil și protecția mediului sunt 2 lucruri importante pentru care ar trebui să facem mai multe proiecte frumoase. " Ne-am dorit sa transformăm centrele Kinetobebe în centre verzi, deoarece eu cred cu tărie că indiferent de vârsta copilului acesta poate să învețe ce înseamnă protecția mediului de mic și, mai mult de atât, consider că părintele trebuie să se comporte ca și un bun exemplu de urmat în acest sens. ", spune Raluca.

Campania Bebe reciclează - alege să fii sustenabil la orice vârstă, campanie desfășurată de Kinetobebe în colaborare cu SNRB a avut un real succes. Despre rezultatele campaniei, planurile de viitor aflați ascultând întregul episod 5 al podcastului D'ale Mediului la O Cafea.

Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!