Episod special

Ziua Mondială a Apei - Sorin Rîndașu

D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului.


Administrația Națională ”Apele Române” este o instituție publică de interes național cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii, aflată în coordonarea autorității publice centrale din domeniul apelor, respectiv Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Administraţia Naţională „Apele Române” administrează apele din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, canale, derivaţii interbazinale, prize de apă şi alte lucrări specifice, precum şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrologică, hidrogeologică şi de monitorizare a calităţii resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoaşterii şi a gestionării unitare pe ansamblul ţării, a resurselor de apă de suprafaţă şi subterane.Ce am discutat în acest episod special? 1.Tot mai des se vorbește despre schimbări climatice. Cât de amenințătoare sunt acestea pentru România și care este efectul lor asupra fenomenelor care au loc la noi în țară? 2.Ce face România pentru a preveni efectul acestor fenomene? 3.A fost lansată platforma online www.inundații.ro care conține hărțile de hazard și de risc reactualizate. La ce ne ajută? Este un instrument util în managementul inundațiilor, dar și al schimbărilor climatice?  4.În vara anului 2022 am avut secetă. La ce ne putem aștepta pentru perioada următoare?  

Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ).


Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!